Áfonyás csavart koszorú

Elkészítés:

A kiolvadt tésztát 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk úgy, hogy 16 cm hosszú csíkokat kapjunk. Szorosan egymás mellett 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval 8-10 db korongot szúrunk ki. A 
tészta másik feléből kb. 0,5 cm vastag (de nem baj, ha picit vastagabbra sikeredik) és kb. 20 cm hosszú csíkokat vágunk. Ezeket a csíkokat lekenjük az étkezési keményítővel 
összekevert áfonyalekvárral. 2 csíkot a lekváros felével egymásra fordítjuk és megcsavarjuk. A korongokat lekenjük tojással, és ráhelyezzük a csavart koszorút. 
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 200 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Majd hagyjuk kihűlni. 
Ha kihűltek a koszorúk, közepükbe áfonyalekvárt teszünk, majd a porcukorral felvert tejszínnel és áfonyaszemekkel díszítjük.


Kalória: 185 kcal / adag
Ekészítési idő: perc

Hozzávaló Mennyiség
tojás 1.00 db
leveles tészta 50.00 dkg
áfonyalekvár 4.00 evőkanál
étkezési keményítő 1.00 kávéskanál
áfonyalekvár 1.00 üveg
tejszín (hűtve) 2.00 dl
porcukor 1.00 evőkanál
áfonya 20.00 dkg