Bajai Halászlé

Elkészítés:
A megtisztított halat beírdaljuk, besózzuk, végül felszeleteljük. Legalább 1 órát állni hagyjuk. A haltejet, halikrát külön tesszük (ezt nem sózzuk). A vöröshagymát apró kockákra aprítjuk.

A kockára vágott hagymát és a halszeleteket beletesszük az edénybe, felöntjük vízzel (kg-onként 1,1 literrel). Erős lángon főzzük, hagyjuk forrni, miután habját elforrta, szórjuk bele a fúszerpaprikát. Az ikra és a haltej 15-20 perc elteltével kerüljön az edénybe, a cseresznyepaprikával együtt. A halhús forrásától számított 30 perc múlva kész a halászlé.
A sót főzés közben, ízlés szerint adjuk hozzá. (célszerű többször kóstolni)

A gyufatésztát (legjobb, ha házi készítésű!) sós vízben kifőzzük. A halszeleteket külön edénybe szedjük. A lét ízlés szerint a tésztára öntjük, vagy külön tálaljuk.


Kalória: 170 kcal / adag
Ekészítési idő: perc

Hozzávaló Mennyiség
ponty 2.30 kg
törpeharcsa 1.00 kg
bajai halászlétészta 1.00 kg
vöröshagyma 3.00 fej
1.00 ízlés szerint
fűszerpaprika 3.00 púpozott evőkanál