Bajor rozskenyér

Elkészítés:

A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük és 15-20 perc alatt kemény tésztává dagasztjuk. Letakarva legalább két órán át kelesztjük. A tésztát finoman átgyúrjuk, csinos veknivé formáljuk és sütőpapírral borított tepsire helyezzük. A tetejét vizes ecsettel átkenjük, majd hurkapálcával néhány mély lyukat fúrunk bele. Egy órán át pihentetjük. A pihentetési idő leteltével előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve , rácson hagyjuk kihülni. Kellemes savanykás ízű, sokáig eltartható kenyér, amit érdemes véknyan szeletelni.


Kalória: 170 kcal / adag
Ekészítési idő: perc

Hozzávaló Mennyiség
világos sör 3.00 dl
élesztő 250.00 g
barna cukor 1.00 evőkanál
2.00 kávéskanál
őrölt kömény 1.00 kávéskanál
teljes kiőrlésű rozsliszt 40.00 dkg
teljes kiőrlésű univerzális liszt 10.00 dkg