Bárányhús fokhagymás sajttal és zöldség tésztával

Bárányhús fokhagymás sajttal és zöldség tésztával

Hozzávalóidhoz válaszd a minőséget:
olívaolaj, vörösbor, vaj, fokhagyma, petrezselyem
Elkészítés:
Vágjuk le a zsíros részeket a hússzeletelőkről, és húzzuk őket nyársra, hogy egyenletesen süljenek. Egy nehéz nyeles lábasban (zománcozott vas vagy nehéz rozsdamentes acél) forrósítsuk fel az olajat. A szelet mindkét oldalát süssük meg. Először az egyik oldalt süssük barnára, majd fordítsuk meg, és sózzuk meg a megpirított oldalát. Süssük a másik oldalt közepesen sültre. Tegyük a szeleteket lapostányérra. Készítsük el a többi szeletet, és tegyük azokat is tányérra.
Öntsük le a zsírt, és adjuk hozzá a vörösbort. Közepes lángon melegítsük, amíg a bormennyiség lassan a felére csökken. Nyomjuk át egy kis passzírozón a sült fokhagymagerezdeket, és adjuk hozzá a serpenyő tartalmához, vajjal együtt. Keverjük meg egy picit, hogy a vaj beleolvadjon a mártásba.
Kóstoljuk meg, és adjunk hozzá ízlés szerint sót, borsot. Egy személynek két szeletet tálaljunk a mártással, adjuk hozzá a lapostányéron maradt levet is. Tegyük rá a húsra a sajtot.

Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemszálakkal. Zöldség-„tésztával” tálaljuk.

(4 adag)


Kalória: 630 kcal / adag
Ekészítési idő: perc

Hozzávaló Mennyiség
olívaolaj 2.00 dl
bárányhátszín 8.00 szelet
kecskesajt 28.00 g
vörösbor 1.00 csésze
vaj 1.00 evőkanál
fokhagyma 3.00 gerezd
petrezselyem 6.00 szál