Fogyókúrás tabletta?

Fogyókúrás tabletta?

2013. Február 13.
A gyógyszeripar állandóan ontja ki az újabbnál újabb diétás étrendkiegészítőket. Az elkövetkező években biztosan lesz néhány olyan tabletta is amelynek nagyon komoly mellékhatásai lesznek. Ha Ön túlsúlyos és testsúlya problémákat okoz, akkor érdemes elkerülni ezeket a pirulákat és helyette megpróbálni a D-vitamint, valamint egyéb étrend- és életmódbeli változásokat a fogyás hatékony alternatíváiként.

Egy a közelmúltban randomizált, kontrollált vizsgálat során a teheráni egyetemen Iránban, túlsúlyos nők rendszeresen kaptak nagy dózisú D-vitamint magasabb mennyiségben, mint a tipikus ajánlott napi bevitel (RDA). A fogyással a D-vitamint szedő csoport sokkal jobban boldogult, mint a placebo csoport résztvevői. Annak ellenére, hogy a vizsgálat csak megfigyeléses volt, az eredmények arra utalnak, hogy a a felgyorsult fogyásban a D-vitamin okozati, nem pedig korrelatív tényező.

A véletlenszerűen kiválasztott 77 túlsúlyos nő közül akik napi 1000 nemzetközi egység (NE) D-vitamint vagy placebot kaptak, a D-vitamin-csoport tagjai öt kilóval többet fogytak, mint a placebo csoport tagjai. Ezen kívül a D-vitamin csoport  javult lipoprotein-koleszterin arányt is mutott és a pontszámok megerősítik számos más tanulmány eredményeit is amelyek azt mutatják, hogy a D-vitamin a szív-és érrendszeri egészség támogatója és véd a szívkárosodás ellen is.

“A testzsír tömeg szignifikánsan csökkent a D-vitamin-csoportban, sokkal nagyobb mértékű volt a súlyvesztés mint a placebo csoportban” írták a szerzők tanulmányukban, amely teljes egészében megjelent a British Journal of Nutrition cimü szaklapban. ”Az eredmények azt mutatták, hogy a D2-vitamin szedése jelentősen javíthatja a HDL-és LDL koleszterin szintjét és az ApoA-I koncentrációt , ami a HDL-koleszterin fehérje összetevője.”

Dr. John Cannell, a D-vitaminról a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy a D-vitamin valóban úgy tűnik hogy fogyáshoz vezet, ha nem pusztán azáltal, hogy növeli a szív egészségét és biztosítja a szervezet számára a többlet energiát. Javasolja a napi 5000 NE D-vitamin fogyasztását átlagos súlyú felnőttek esetén. 10.000 NE-t naponta a 130 kg fölötti súllyal rendelkezőknek ajánl.

Másik nagyszerű módja annak, hogy a szervezet természetes úton állítsa elő az optimális D-vitamin szintet: a napozás. Ha többet szeretne tudni erről, látogasson el a http://www.vitamindcouncil.org weboldalra.

Forrásanyag:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22317756
http://blog.vitamindcouncil.org