Étel hírek

BORZSONGÁS FESZTIVÁLT 2012

2012. Április 08.
A tavaszi zsongás öröme járja át szívünket! Nagy örömmel tudatjuk, hogy a Villányi borvidéken hetedik alkalommal rendezzük meg a BORZSONGÁS FESZTIVÁLT, 2012. április 27.-től május 1.-ig.

Miért drágul a tojás?

2012. Március 21.
Egy uniós rendelet miatt az év eleje óta csak nagyobb ketrecekben élő tyúkok tojásait lehet emberi fogyasztásra eladni. A tojás ára részben emiatt ugrott nagyot az idén. Nyáron újabb szigorítások jönnek.

Nincs uniós GM kompromisszum

2012. Március 20.
Az unió tagjai hosszú ideje két táborra oszlanak a génkezelt termékek engedélyezésének ügyében. Most sem jutottak kompromisszumra az uniós tagországok.

A 3. Kézműves Magyar Ízek Vására

2012. Február 22.

A magyarországi és határon túli magyar régiók szerint berendezett  5000 íz mellett, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság is képviselteti magát a budapesti Millenárison március 9-11. között, a 3. Kézműves Magyar Ízek Vásárán.

A géntechnológiai óriás BASF kivonul Európából

2012. Február 13.
A génmódosított élelmiszerek európai kudarcának újabb bizonyítékaként értékeli a német BASF géntechnológiai óriáscég európai piacról történő kivonulását a Magyar Természetvédők Szövetsége.

Lenyomta a GMO-t a biogazdálkodás

2012. Február 13.
A lakosság ellenállásának hatására a génmódosított növények termesztése Európában 2011-ben is a szántóföldi terület 0,1 %-a alatt maradt - derül ki a Föld Barátai Európa ma közzétett adataiból.

Mitől parmezán a parmezán?

2012. Február 13.
A parmezán gyártása a középkorra nyúlik vissza, a források szerint már ezer éve is készítettek ilyen jellegű sajtokat. Elsőként egy Bibbiane nevű faluban állították elő, Reggio Emilia tartományában.

Pálinka után sört is főzhetünk otthon

2012. Február 11.
A saját fogyasztási célú házi sörfőzés 10 hektoliterig való adómentessé tétele és az esetlegesen emiatt elharapózó illegális értékesítés nem aggasztja a kisüzemi, kézműves söröket gyártó vállalkozásokat.

The Cube, az extrém, luxus vándorbisztró

2012. Február 11.
Áprilisi 19-ig tartózkodik az északolasz városban a milánói újságok által “európai vándorbisztrónak” nevezett gasztronómiai és kulturális centrum, amely kocka alakjáról kapta az elnevezését. Utána a The Cube Stockholmba, majd a jövő nyári olimpiai játékok idejére Londonba vándorol tovább.

A pangasius-átverés

2012. Február 11.
Mintha két malomban őrölnénk. A pangasiushívők szerint a vietnami cápaharcsa húsa "tömör, omlós és hófehér", szinte szálkamentes, és "nincs az a kellemetlen halszaga, mint általában a hazai halaknak".