Burgonya krémleves azték zsályamaggal

Burgonya krémleves azték zsályamaggal

Elkészítés:
Először tisztítsuk meg a zöldségeket. A burgonyát és a zellert kockázzuk fel (kb 2 cm-es darabokra), és a hagymákat is aprítsuk fel.

Pirítsuk meg a vöröshagymát az olívaolajon, majd adjuk hozzá a burgonyát és a zellert, valamint a fokhagymát, és jól keverjük össze (egy kicsit így is pirítva a zöldségeket).
Adjuk a fűszereket is a zöldségekhez és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ezután fedő alatt főzzük, amíg a burgonya és a zeller megpuhul.

Amikor már a zöldségek puhák, botmixerrel pürésítsük össze, majd adjuk hozzá a chia magot (ha túl sűrű a leves, adjunk hozzá vizet és egyszer forraljuk össze).

Extra tipp:
Fűszerezhetjük erős és az enyhe curry-vel, valamint a cayenne bors is jól illik hozzá.

4 személy részére


Kalória: 210 kcal / adag
Ekészítési idő: perc

Hozzávaló Mennyiség
burgonya 1.00 kg
zeller 1.00 db
vöröshagyma 1.00 fej
fokhagyma 2.00 gerezd
curry 1.00 teáskanál
koriander 1.00 teáskanál
őrölt kömény 1.00 teáskanál
olívaolaj 3.00 evőkanál
azték zsályamag 2.00 evőkanál