Burgundi marha

Elkészítés:
A húst mossuk meg, vágjuk 3x3 cm-es kockákra, majd itassuk fel róluk a nedvességet.

A hagymát aprítsuk fel, a répát vágjuk vastagabb karikára.A szalonnát vágjuk kisebb kockákra.Először a szalonnát pirítsuk zsírjára, majd vegyük ki. A húsdarabokat tegyük egy nylon zacskóba, szórjuk meg 30 g liszttel és rázogassuk úgy, hogy a liszt befedje a húsdarabokat teljesen. Majd a visszamaradt szalonna zsíron egy ek olajjal felöntve pirítsuk le a húsokat.

Fontos, hogy jó magas hőfokon pirítsuk folyamatos rázogatás vagy keverés mellett a húst, mert így gyorsan kérget kap, és nem engedi ki a nedvességét. Ha így járunk el,  hús a végén omlós lesz.A húst tegyük félre egy tányérba.A visszamaradt zsírra megint öntsünk egy ek olajat, és ebben dinszteljük meg a hagymát és a répát (3-4 perc).

Majd szedjük vissza rá a szalonnát, a húst, szórjuk meg a maradék 20 g liszttel, keverjük össze alaposan, én pirítsuk pár percet.Öntsük fel ezt követően a borral, az alaplével, a paradicsomlével.

Tegyük bele a fűszereket, a zúzott fokhagymát, sózzuk.Forraljuk fel, majd azonnal vegyük vissza a hőmérsékletet takarékra. Fedő alatt 3 órán át pároljuk.

Ha sütőben készíted, akkor 150 fokos sütőben cseréptálban is készítheted. Ebben az esetben is 3 órával számolj legalább. A legvégén a nagyobb darabokra vágott gombát forró vajon pirítsuk le, és csak így adjuk a raguhoz a legvégén. Burgonyával, vagy parasztkenyérrel tálaljuk.


Kalória: 955 kcal / adag
Ekészítési idő: perc

Hozzávaló Mennyiség
fokhagyma 1.00 gerezd
1.00 ízlés szerint
őrölt bors 1.00 ízlés szerint
marhalábszár 60.00 dkg
vöröshagyma 80.00 g
szeletelt bacon 100.00 g
sárgarépa 130.00 g
champignon gomba 250.00 g
olívaolaj 2.00 evőkanál
vaj 20.00 g
vörösbor 400.00 ml
paradicsomlé 60.00 ml
teljes kiőrlésű univerzális liszt 50.00 g
romzaring 1.00 teasákanál
kakukkfű 2.00 teáskanál
babérlevél 1.00 db