Csirkecomb sült hagymás babbal

Csirkecomb sült hagymás babbal

Elkészítés:
A csirkecombokat a sóval és a fűszerkeverékkel átdörzsöljük. A babot egy éjszakán át áztatjuk, majd tegyük bele a tepsibe. Delimano tepsit használtam, amibe egy csepp zsiradékot sem tettem, ráadásul elég nagynak és magasnak tűnt, hogy egy ilyen kiadós étel elkészüljön benne.

A babra ráhelyeztem a combokat, majd eloszlattam rajta a szeletekre vágott lilahagymát, a zúzott fokhagymát. Ráöntöttem a folyadékokat, sóztam, és a babra is szórtam a fűszerkeverékből. A tepsit sütőpapírral befedtem, hogy a gőzökben párolódjon az étel.200 fokos sütőben kb. 100 percig pároljuk, majd vegyük le a papírt, és 10 percig süssük.


Kalória: 581 kcal / adag
Ekészítési idő: perc

Hozzávaló Mennyiség
csirke fűszersó 1.00 ízlés szerint
1.00 ízlés szerint
csirkecomb 4.00 db
szárazbab 400.00 g
paradicsomlé 450.00 ml
lila hagyma 150.00 g
fokhagyma 6.00 gerezd
vörösbor 250.00 ml