Gombaleves tönkölygaluskával

Gombaleves tönkölygaluskával

Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, kevés vízzel felöntjük és kiforraljuk. Vissza tesszük a tűzre, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, erős tűzön pároljuk, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, vízzel felöntjük és forraljuk.
A lisztből vízzel galuskatésztát készítünk, és a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.


Kalória: 173 kcal / adag
Ekészítési idő: perc

Hozzávaló Mennyiség
olívaolaj 2.00 dl
vöröshagyma 80.00 g
fűszerpaprika 8.00 g
12.00 g
teljes kiőrlésű univerzális liszt 80.00 g
petrezselyem 1.00 csomag