Gundel palacsinta

Elkészítés:
A szokásos módon a lisztből, a tojásból, a tejből, az olajból és egy csipet sóból palacsintatésztát keverünk. Kb. 30 percig állni hagyjuk. Sütés előtt belekeverjük a szódavizet, majd teflonserpenyőben nem túl vastag palacsintákat sütünk.

Mivel a tésztába kevertünk olajat, a serpenyőbe sütéskor nem szükséges önteni! A töltelékhez a mazsolát vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük. A diót összekeverjük a CANDEREL édesítőporral, a citromhéjjal, a mazsolával, a tejjel, és megkenjük vele a palacsintákat. Négyrét, zsebkendőszerűen összehajtjuk, és tálra rendezzük.

Elkészítjük az öntetet:
a kakaót simára keverjük a tejjel, felmelegítjük, és meglocsoljuk vele a palacsintákat.

Megszórjuk CANDEREL édesítőporral, és azonnal tálalhatjuk.



Kalória: 243 kcal / adag
Ekészítési idő: perc

Hozzávaló Mennyiség
teljes kiőrlésű univerzális liszt 25.00 dkg
zsírszegény tej 3.00 dl
olívaolaj 4.00 evőkanál
darált dió 15.00 dkg
citromhéj 5.00 kávéskanál
zsírszegény tej 1.50 dl
canderel kakaópor 3.00 evőkanál
zsírszegény tej 3.00 evőkanál
Canderel édesítőpor 2.00 evőkanál