Finomliszt

Finomliszt

A búza a legfontosabb és egyben leggyakrabban használt gabonaféle. Az a búzaliszt, mely a magfehérjét és a liszttestet hasznosítja, minőség szempontjából fontos anyagokat veszít el. Ezért egészségesebb az a liszt melyet az egész búzaszemből őrölnek.

Ezek a teljes kiőrlésűek, melyek tartalmazzák a búzaszem külső rétegeit (korpa) és a csírát. A csíra ásványi anyagokban gazdag E, A vitamin tartalma jelentős. A búzakorpa serkenti a bélműködést és székrekedés esetén hatása kitűnő Az egész búzaszemből pehely magas rosttartalma ellenére könnyen emészthető, rendszeres fogyasztása növeli a szervezet ellenállóképességét.

A hazánkban kapható búzalisztek jelölése

Típus

  • BL-55 finomliszt
  • BL-80 fehér kenyérliszt
  • BL-112 félfehér kenyérliszt
  • BFF-55 rétesliszt
  • GL-200 Graham liszt
  • AD étkezési búzadara