Olívaolaj

Olívaolaj


"Categoria Superiore" Ellenőrzött biogazdaságból származó, extra szűz BIO olívaolaj.

Frissen sajtolt, 0,75 - 3 - 5 liter olívaolajat tartalmazó palackos kiszerelésben.
Le CHIUSE biogazdaság - Montalcino, Siena, Toscana

A "Le Chiuse" extra szűz olívaolaj főként Frantoio, Leccino és Pendolino különféle olajfáinak bogyóiból készül.
A társaság olajfaligete körülbelül 6 hektárnyi területet borít be, és megközelítőleg 600 m tengerszint feletti magasságon fekszik.

Az olajbogyók szüretelése kézzel történik november hónapban, amikor még nem túlságosan érettek. Ezen körülmények elősegítik egy tápanyagokban és vitaminokban gazdag olaj termelését. A még éretlen bogyókból a préselés során kevesebb mennyiségű, azonban sokkal jobb minőségű olaj nyerhető.

A sajtolás hidegen történik, ahogy régen is, hogy az olaj tulajdonságai ne változzanak meg, és szűrés nélkül, hogy olyan termék készülhessen, amely hűen megtartja az olívaolaj eredeti jellegét. Olajfáink a magaslat és a kedvező fekvés miatt természetes védettséggel rendelkeznek a kártevőkkel szemben, így lehetőségünk van a permetszerek és gyomirtók használata nélküli biotermesztésre.

A "Le Chiuse" extraszűz olívaolaj egy intenzív, gyümölcsös aromájú, ízletes, ugyanakkor könnyű olaj, nagyon alacsony savtartalommal (0,30Y), kesernyés és csípős utóízzel rendelkezik, melyek a kézzel szedett, alacsony érettségi szintű termésből készült olívaolaj tipikus jellemzői. Mindezeknek, a kiemelkedő minőségen kívül, az olaj jó eltarthatóságát is köszönhetjük.