Humusz

Elkészítés:
A szezámpelyhet pirítsuk meg üres serpenyőben.Majd adjuk hozzá az olajt, és a nagyobb darabokra vágott fokhagymát is. Kicsit pirítsuk, hogy a hagyma illóolajai kijöjjenek.

Tegyünk minden hozzávalót egy erős mixerbe, és pürésítsük selymesen krémesre. A csípős és a savanyú íz legyen jelen a krémben, de ezek mennyisége már egyéni ízlés dolga. Én szeretem ha savanykásabb, és csípősebb, így nem voltam óvatos az adagolásukkal. Én Thermomixerben 10-es fokozaton 30 mp-en át pépesítettem.

Tegyük tálkába, és locsoljuk meg a tetejét olíva olajjal.

6 adag


Kalória: 205 kcal / adag
Ekészítési idő: perc

Hozzávaló Mennyiség
fokhagyma 3.00 gerezd
citrom 1.00 db
tejföl 20.00 g
cayenne bors 1.00 ízlés szerint
olívaolaj 70.00 ml
szezámpehely 4.00 evőkanál
főtt csicseriborsó 250.00 g