Omega 3 zsírsav minőségi jellemzők

Dr. Barry Sears nagyon világosan fogalmazza meg az Omega-3 zsírsavak mint táplálékkiegészítőkkel szembeni elvárásait.

  • Az omega-3 zsírsavak aránya a teljes zsírtartalomhoz képest legyen legalább 75%.
  • EPA és DHA – tartalom: legalább 60%.
  • EPA és DHA aránya 2:1.
  • Legyen bevizsgálva minősített laborok által (IFOS, International Fish Oil Standards)
  • Tisztátlansága és transzzsírsav tartalma a nullához közelítsen.
  • Tartalmazzon stabilizátorokat, melyek a káros oxidációkat megelőzik.

Legyen:

  • Tiszta és koncentrált
  • Kompakt és stabil

A gyógyszerészeti omega-3 zsírsavakat általában halolajból nyerik. Az alapanyag (a hal) azonban a környezetszennyezés miatt gyakran nehézfémekkel (higannyal, poliklórozott bifenilekkel (PCB) és dioxinokkal) szennyezett. Ezért, ha táplálékkiegészítőt választunk, feltétlen ügyeljünk annak tisztaságára és gondos feldolgozási folyamatára, melynek során az olajból teljes mértékben eltávolítják a szennyező anyagokat. A termék magas minőségéről meggyőződhetünk a nemzetközileg elismert bevizsgálóhelyek által kiadott tanúsítványok (IFOS) segítségével.

 

A táplálékkiegészítő szer minőségének elemzése egyrészt a halolaj színének és tisztaságának meghatározásával történik. Az EPA és DHA zsírsavak ugyanis átlátszó molekulák. Ezen kívül azt is tesztelik, hogy tartalmaz-e a szervezetre káros anyagokat, mint transzzsírsavakat, illetve zsírsav módosulatokat. Ezek megnövelik a káros LDL koleszterinszintet, és csökkentik a jó HDL koleszterinszintet, miáltal nő a szív- és keringési betegségek veszélye. További szennyeződések léphetnek fel azon műanyagmaradványok miatt, melyek az olaj feldolgozási folyamata során képződnek az olajban.

Itt tudsz Omega 3 termékeket vásárolni!

omega 3, omega 3 zsírsav, halolaj