Egyéb Omega 3 zsírsavak

Egyéb Omega 3 zsírsavak

Az omega 3 zsírsavak legjobb forrásai az olajos húsú halak, például a lazac, a makréla, a friss tonhal, valamint a szardínia. Próbáljuk meg hetente legalább kétszer az étlapra tűzni ezeket.

Omega-3 zsírsavakhoz máshonnan is hozzájuthatunk: szed­hetünk halolajkapszulát, az ételek készítéséhez használhatunk repce-, mogyoró- vagy szójaolajat, és ehetünk lenmagot. 

Ez utóbbit kétféleképpen fogyaszthatjuk: frissen őrölve vagy hide­gen sajtolt olaj formájában salátához keverve. A lenmagolajat ne adjuk az ételhez főzés közben, mert elveszíti értékes tulajdonsá­gait. Gyorsan romlik, felbontás után ne tároljuk sokáig.

Mire jó még
  • asztma
  • csalánkiütés
  • depresszió
  • ekcéma
  • emlékezetzavar
  • gyulladásos bélbetegségek
  • ízületi betegségek
  • körömbeteg­ségek
  • köszvény
  • magas kolesz­terinszint
  • magas vérnyomás
  • menstruációs panaszok
  • nyálkatömlő- és íngyulladás
  • pikkelysömör
  • prosztatabetegségek
  • száraz bőr
  • szívdobogásérzés