Spenót tükörtojással

Spenót tükörtojással

Hozzávalóidhoz válaszd a minőséget:
fokhagyma, tej, teljes kiőrlésű univerzális liszt, tojás, olívaolaj, spenót
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, vastag levél ereit eltávolítjuk, azután váltott vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk.

Felforralunk 4 liter vizet, hozzáadunk 1 evőkanál sót, beledobjuk a spenótot, és lassú forralással 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kissé lecsepegtetjük, és botmixerrel péppé zúzzuk (vagy vágódeszkán finomra, de nem túl pépesre vagdossuk).

Felforraljuk a tejet. Felolvasztjuk az extra szűz olíva olajat, beleszórjuk a lisztet, valamint az áttört fokhagymát, és mérsékelt tűzön világosra pirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, apránként hozzáadjuk előbb a tejet, és folyamatosan keverve besűrítjük (3-5 perc). Beletesszük a spenótpépet, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, és jól összeforraljuk.

Egyenként felütjük a tojásokat, 8 tojás sárgáját eltávolítjuk. Takarék lángon extra szűz olíva olajon 4-5 percig sütjük. Csak a végén sózzuk, borsozzuk.


Kalória: 310 kcal / adag
Ekészítési idő: perc

Hozzávaló Mennyiség
fokhagyma 3.00 gerezd
tej 200.00 ml
teljes kiőrlésű univerzális liszt 1.00 ek
tojás 8.00 db
olívaolaj 2.00 ek
spenót 900.00 g