Tonhalas, articsókás és zöldbabos tésztasaláta

Tonhalas, articsókás és zöldbabos tésztasaláta

Elkészítés:
Az ecetes öntet elkészítése. Egy üvegtálban vagy mérőcsészében adjuk a sót és a borsot az ecethez, és kevergessük, amíg a só elolvad. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és az egészet jól keverjük össze. Tegyük félre.Főzzük a babot mikrohullámú sütőben 6-8 percig, amíg éppen csak puha lesz. Csepegtessük le a bambuszrügyeket, a vízigesztenyét és az articsókaszeletet egy szitán, majd öblítsük át hideg vízzel. Csepegtessük le, és mérjünk ki 4 csészényit. Csepegtessük le a tonhalat, és passzírozzuk le.

Egy nagy tálban keverjük össze a zöldségeket, a tésztát, a tonhalat és az ecetes öntetet addig, amíg az összes hozzávaló alaposan elkeveredik. Legalább egy órát pácoljuk a 
hűtőben.

Tálaláskor helyezzük a salátát egy Boston fejes salátával kibélelt fatányérra, és szórjuk meg frissen apróra vágott petrezselyemmel. Amennyiben maradt az öntetből, borítsuk a saláta tetejére.

  • 3 fehérjeblokk adagonként
  • 8 adag


Kalória: 365 kcal / adag
Ekészítési idő: perc

Hozzávaló Mennyiség
vörösborecet 1.00 csésze
dióolaj 1.00 csésze
olívaolaj 1.00 csésze
petrezselyem 2.00 csésze
snidling 1.00 csésze
zöldbab 510.00 g
bambuszrügy 4.00 csésze
sulyom 4.00 csésze
articsóka 1.00 doboz
csigatészta 4.00 csésze
tonhal 680.00 g
fejes saláta 1.00 fej