Tonhalas paradicsomos padlizsánkrém

Tonhalas paradicsomos padlizsánkrém

Elkészítés:
A hagymát aprítsuk fel, és kezdjük el dinsztelni az olajon a tonhal filékkel együtt.
1-2 perc után a tonhal filék szétolvadnak a hőtől. A padlizsánt mossuk meg, majd vágjuk kb. 1x1 cm-es kockákra. Adjuk a padlizsánt a hagymához, és szedjük rá a felezett sárga paradicsomokat is.

Folytonos keverés mellett magasabb hőfokon pirítsuk le először a padlizsánt, majd amikor már szép pirosas színt kapott, fedő alatt pároljuk 4-5 percet, hogy eresszen egy kis nedvességet.

Sózzuk, borsozzuk, facsarjuk rá a citrom levét is. Végül adjuk hozzá a paradicsomlevet, és a darabokra tépdelt bazsalikom leveleket is. Főzzük így 2 percet. Hűtsük ki, és ezt követően fogyasszuk friss kenyérre, vagy akár pirítósra kenve.

8 adag / 1 adag = 50g


Kalória: 51 kcal / adag
Ekészítési idő: perc

Hozzávaló Mennyiség
1.00 ízlés szerint
őrölt bors 1.00 ízlés szerint
olívaolaj 2.00 evőkanál
vöröshagyma 100.00 g
fokhagyma 3.00 gerezd
tonhal 4.00 db
padlizsán 400.00 g
paradicsom 100.00 g
citrom 0.50 db
paradicsomlé 100.00 ml
bazsalikom 4.00 levél