Túrógombóc

Túrógombóc

Hozzávalóidhoz válaszd a minőséget:
túró, búzadara, tojásfehérje, , zsemlemorzsa, olívaolaj
Elkészítés:
A túrót villával szétnyomkodjuk, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük. Ezután belekeverjük a búzadarát, a tojássárgáját és a végén a habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Csipet sót is keverhetünk bele. Egy egész éjszakára betesszük a hűtőbe.

Másnap vizes kézzel nem túl nagy (kb. szilva nagyságú) gombócokká formázzuk, kifőzzük. Miután feljön a víz tetejére, még 7-10 percet főnie kell (az első gombócot vágd szét, hogy megfőtt-e).

Közben olíva olajat hevítünk egy serpenyőben vagy lábasban, aranyszínűre pirítjuk benne a morzsát, és a kifőtt gombócokat megforgatjuk benne.

Jó étvágyat az elkészült Zona diétás ételhez!

4 adag = személyenként 3 blokk


Kalória: 345 kcal / adag
Ekészítési idő: perc

Hozzávaló Mennyiség
túró 640.00 g
búzadara 120.00 g
tojásfehérje 4.00 db
1.00 csipet
zsemlemorzsa 100.00 g
olívaolaj 4.00 evőkanál