Update

A diéta alapelve

A Schobert Norbi nevével fémjelzett update-módszer az ételeket három csoportba osztja. Az 1-es kóddal jelölt ételek reggeltől lefekvésig fogyaszthatóak, ésszerű határok között mennyiségi korlátok nélkül. Ide tartozik például a csirkepörkölt, a hagymás rostélyos vagy a tejfölös karalábéleves. A 2-es jelölésűek - például a teljes kiőrlésű lisztből készült péksütemények, a francia saláta vagy a székelykáposzta - csak délután három óráig fogyasztható. A 3-as kóddal jelölt ételeket déli tizenkét óra után tilos fogyasztani, ilyen például a csoki, a sütemények, a rántott hús, de előtte is csak mértékkel ajánlott. Ha ezekről teljesen lemondunk, meggyorsítható a fogyás folyamata.

Mire figyelj?

  • Tájékozódj a netes fórumokon, vagy szerezd be a Norbi Titok című könyv első és második receptajánlókötetét vagy a Norbi Update 2006-os zsebkönyvet, ahol számtalan készétel és alapanyag update-kódja megtalálható.
  • Tanulmányozd át a listát, esetleg ragaszd ki a hűtőre, hogy mindig szem előtt legyen, ha nassolni támad kedved.
  • Szerezz be otthonra minél többet az 1-es kódú finomságokból, hogyha megéhezel, ezekből tudj nassolni.
  • Keresd meg a listán a kedvenc ételeidet, és sorold be a kódok szerint!
  • Igyekezz naponta ötször enni!Kerüld a cukros italokat, a light, aszpartam-mentes termékek viszont engedélyezettek.  A megszokott - mint például a csirkepaprikás zamata - ízekről nem kell lemondanod Időnként bátran nassolhatsz egyet!

Elvileg egyetlen étel fogyasztását sem tiltja, csak arra kell figyelned, hogy mit mikor eszel

  • állandóan figyelned kell a táblázatokba a foglalt számokra, és arra, hogy melyik étel milyen kóddal rendelkezik
  • ha vegetáriánus vagy, ezt a módszert nem nagyon tudod alkalmaznia túl sok édesítőszer használata a receptekben, az arra érzékeny emberek egészségére negatív hatással lehetaz alapanyagok beszerzése nem olcsó mulatság