Ki az a Dr. Barry Sears?


diéta receptek, diéta étrend, enerzona, zóna diéta, dr barry searsDr. Barry Sears a Zona diéta kifejlesztője.

A biokémiai egyetemi végzettség megszerzése után a kutató a Boston University School of Medicine egyetemen szerzett tudományos tapasztalatokat, majd ezt a tevékenységet a híres Massachusetts Institute of Technology egyetemen folytatta.

Kutatási érdeklődésének középpontjában kezdettől fogva a zsírok álltak, melyek számos tanulmánya tárgyát képezik. Kutatásait különösen elmélyítette néhány természetes zsír vonatkozásában, melyek a daganatellenes terápiában hasznosak lehetnek. Ezek Dr. Barry Sears-t sok világhírű szabadalomhoz segítették hozzá. Saját tanulmányaiból, továbbá az 1982-es fiziológiai és orvosi Nobel-díjas Sune Bergström, Bengt Ingemar Samuelson és Sir John Robert Vane tanulmányaiból kiindulva Dr. Barry Sears bizonyos hormonokra, az eikozanoidokra vonatkozó vizsgálatokat végzett. Eközben felfedezte, hogy ezeknek az optimális egyensúlya az ember jó közérzete és egészsége szempontjából döntő fontosságú lehet.

A táplálék testre gyakorolt hormonális kihatásaira vonatkozó kutatásain túl Dr. Barry Sears kutatásait kiterjesztette a rák, a neurológiai zavarok, a szív- és keringési betegségek, valamint a 2-es típusú cukorbetegség dietetikus kezelésére.

Jelenleg Dr. Barry Sears kutatásait a Zone Labs elnökeként folytatja, amely egy Danvers-i (Massachusetts) Biotechnológiai Társaság, illetve szintén elnöke a Marblehead-i (Massachusetts) Inflammation Research Foundation közhasznú intézetnek.